КНР захищає свою суперечливу політику щодо уйгурів

КНР захищає свою суперечливу політику щодо уйгурів

Пекін перестав заперечувати наявність таборів для перевиховання

Представник компартії Китаю Шохрат Закір заявив про те, що трудові табори масово використовуються в Сінцзян-Уйгурії для того, щоб гарантувати попередження терористичної активності до того, як вона себе проявить. Закір керує Сінцзян-Уйгурією і займає найвищу посаду в китайській владній вертикалі серед всіх етнічних мусульман-уйгур.

Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Таким чином Пекін почав відходити від повного заперечення наявності трудових таборів для перевиховання, де масово утримуються уйгури. Тепер представники влади КНР говорять про те, що подібні табори є місцем для працевлаштування тих, хто отримав незначні покарання, а не місцями масового незаконного утримання людей.

За словами Закіра, наявність трудових таборів для перевиховання дозволила попередити значну кількість терактів протягом останніх 21 місяця.

Представник влади в Сінцзян-Уйгурії відзначив, що утримувані в таких таборах підписують «освітні угоди». В рамках курсу навчання вони можуть отримати навички щодо переробки продуктів, збирання електроніки, перукарської прави, створення одягу і е-торгівлі. Окрім того, утриманці трудових таборів слухають лекції щодо конституційного ладу КНР і законів, а також вчать китайську мову.

Водночас Закір не уточнив, скільки саме людей утримується в таких таборах.

Нагадаємо, член комітету ООН з ліквідації расової дискримінації Гей МакДугал заявила, що китайська влада утримує близько 1 млн етнічних уйгурів у таємних таборах.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: