КНР запустила в космос два навігаційних супутники Beidou-3

КНР запустила в космос два навігаційних супутники Beidou-3

Всього до 2020 році КНР хоче мати в космосі угруповання із 30 супутників

За повідомленням гонконгського видання The South China Morning Post після затримки в декілька місяців КНР вивела на орбіту два навігаційній супутники Beidou-3. Запуск здійснювали за допомогою ракетоносія Long March з космодрому Сичан в провінції Сичуань. Попередньо даний запуск планувався на липень 2017 року, однак був відкладений після двох попередніх невдалих запусків.

Усього за три роки КНР планує мати на орбіті до 30 супутників Beidou-3 для створення системи глобального позиціонування подібної до американської системи GPS, російської ГЛОНАСС чи загальноєвропейської Galileo. На даному етапі угруповання в 20 супутників дозволяє покривати КНР і частину суміжних сусідніх регіонів. На сьогодні необхідні набагато більш сучасніші супутники, щоб, в тому числі, спрямовувати китайські кораблі до бази в Джибуті (східна Африка). Янг Чанфенг, головний розробник системи Beidou, заявив про те, що система в 2020 році стане важливим елементом національної оборони КНР. Так китайські військові зможуть використовувати цю систему для досягнення більшої точності на рівні міліметрів.

На сьогодні китайська навігаційна система має до 1,5 тисяч наземних станцій на території КНР для покращення її точності. Окрім того передбачається розгорнути подібні станції в Пакистані і Тайланді, що тим самим іще більше посилить точність системи і зменшить залежність від GPS. Так само в майбутньому в КНР очікують, що всі смартфони матимуть чіпи для прийому сигналу системи Beidou.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: