Князєв розказав, як Нацполіція захистить ромів

Князєв розказав, як Нацполіція захистить ромів
Сергій Князєв

Кримінальна поліція встановлює джерело, яке, як підкреслив Князєв, «ініціює такі ганебні правопорушення»

З метою недопущення нападів на представників ромської національності поліція проведе комплекс превентивних профілактичних заходів. Про це 27 червня під час селекторної наради за участі керівників територіальних підрозділів заявив голова Нацполіції Сергій Князєв.

«Ми повинні забезпечити їх безпеку до тих пір, поки кримінальна поліція не прозвітує, що джерело, яке ініціює такі ганебні правопорушення у нас в Україні, встановлено та локалізовано»,- наголосив Князєв, якого цитує Департамент комунікації Нацполіції.

За його словами, співробітники поліції превенції, кримінальної поліції, патрульні проведуть низку заходів для встановлення місць проживання та тимчасового перебування осіб ромської національності, а також їх транзиту по державі.

Крім того, Князєв зобов’язав керівників обласних підрозділів, де в штаті карного розшуку ще не були створені підрозділи по розкриттю злочинів, які мають ознаки  порушення рівноправності людини, терміново їх створити та прозвітувати про виконання.

Нагадаємо, вісьмох зловмисників, що розгромили табір ромів поблизу Львова та вбили 24-річного чоловіка, взяли під варту.

Як відомо, працівниками Нацполіції Львівщини встановлено причетність мешканців Львова та прилеглих сіл до нападу на табір ромів поблизу с.Сокільники, що на Пустомитівщині, в ніч на 24 червня.

Слідством встановлено, що група молодиків, озброївшись ножами, металевими трубами, ланцюгами, здійснили напад на табір, у якому тимчасово проживали особи ромської національності. Чоловіки здійснили погром та побиття його мешканців.

Внаслідок цього 24-річний мешканець Закарпатської області отримав численні ножові поранення та помер. Ще троє осіб, серед яких 10-річний хлопчик, 19-річний юнак та 30-річна жінка отримали тілесні ушкодження.

За вказаним фактом зареєстровано кримінальне провадження за п.12, ч.2 ст.115 (умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою групою осіб), ч.3 ст.161 (умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, расової ворожнечі та ненависті, що спричинило тяжкі наслідки), ч.4 ст.296 (хуліганство, вчинене із застосуванням предметів, спеціально пристосованих та заздалегідь підготовлених для нанесення тілесних ушкоджень), ч.1 ст.304 (втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність) КК України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: