Колишній голова Пентагону вважає санкції проти Росії помилкою Трампа

Колишній голова Пентагону вважає санкції проти Росії помилкою Трампа
Екс-міністр оборони США Роберт Гейтс
Yalta European Strategy

Відносини США і Росії нагадують Роберту Гейтсу небезпечну спіраль, що прямує вниз

Екс-міністр оборони США Роберт Гейтс не підтримує погіршення відносин із Росією. Про це він сказав під час дискусії на 14-му форумі YES, що проходить зараз у Києві.

«Як боротися з путінською експансією не лише в Україні, у Криму, але як протистояти міжнародному розбою, такому як кібератаки, і як зупинити небезпечну спіраль, що іде вниз, у відносинах США і Росії? Помилкою Конгресу було ухвалити санкції. При тому, що Росія окупувала Крим, і Путін вживав заходів для погіршення ситуації протягом кількох років. Але це була помилка, бо перспектива поліпшення відносин віддаляється», - вважає Гейтс.

Коментуючи пропутінську риторику президента США Дональда Трампа під час його виборчої кампанії та продовження тиску на Росію з боку Білого дому зараз, колишній голова Пентагону порадив

«Я би розрізняв те, що Трамп робить, і що він каже – його риторику та його дії. Гадаю, зараз він цілком адекватно ставиться до американської зовнішньої політики, і ставлення до нього змінюється, хоча багато заяв, які можуть викликати обурення», - сказав Гейтс.

Нагадаємо, що Трамп підписав підтриманий двома палатами Конгресу США законопроект про санкції проти Росії, Ірану і Північної Кореї 2 серпня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: