Коломойський заявив, що співпрацюватиме з Портновим у справі «Приватбанку»

Коломойський заявив, що співпрацюватиме з Портновим у справі «Приватбанку»
Коломойський заявив, що співпрацюватиме з Портновим у справі «Приватбанку»

Коломойський планує співпрацю з Портновим щодо «Приватбанку» в ЄСПЛ

Колишній власник «Приватбанку», олігарх Ігор Коломойський після ухвалення банківського законопроєкту планує звертатися до Європейського суду з прав людини і співпрацювати у цьому питання з колишнім головою Адміністрації президента часів Януковича, юристом Андрієм Портновим.

Про це Коломойський розповів у коментарі hromadske.

«Коли ухвалять закон (банківський — ред.), тоді вже буду звертатися. Ми обговорювали так, побіжно. Чому до нього? Він має великий досвід з 2014 року, він себе захищав, ще в нього були клієнти в його адвокатському об’єднані і він все виграв», — сказав Коломойський.

За його словами, ухвалення так званого «антиколомойського закону» на деякий час віддаляє його судову боротьбу за Приватбанк в Україні, але відчиняє двері до Європейського суду з прав людини:

«Тобто, мене пограбували, цей закон («антиколомойський» — ред.) закриває мені можливості на певний час судитися в Україні, тобто можливості на відновлення справедливості вичерпані і я можу звертатися до Європейського суду. Портнов, до речі, з цього приводу зробив коментар якось. Напевно я до нього звернусь, щоб він нас обслуговував. І отримаємо вирок Європейського суду, що націоналізація була незаконною, треба все повернути. І що тоді? Україні буде від цього легше? Рано чи пізно буде. А так виходить, що нова влада стала спільниками минулої у цьому питанні», — пояснив олігарх.

Як відомо, Верховна Рада планує провести у середу, 15 квітня, позачергове засідання задля ухвалення змін до регламенту щодо спрощення розгляду законопроєктів, до яких надійшло понад 500 поправок.

Нагадаємо, 13 березня голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія заявив, що Рада може знову зібратися цього тижня, проте порядок денний - «секрет фірми».

Перед цим глава Мінфіну сказав, що без прийняття банківського закону МВФ не дасть Україні грошей.

Як повідомлялось, Верховна Рада 30 березня проголосувала у першому читанні за законопроєкт про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань функціонування банківської системи (реєстр. № 2571).

За закон про неповернення банків колишнім власникам проголосувало 267 депутатів. 

Раніше Кабінет міністрів узгодив з Міжнародним валютним фондом і затвердив фінальну версію законопроєкту №2571 про неповернення виведених з ринку банків ексвласникам. 

Народні депутати внесли 16 тисяч правок до «антиколомойського» законопроекту. Це рекорд за кількістю правок.

Натомість у «Слузі народу» придумали, як обійти 6 тисяч правок до «актиколомойського» закону.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: