Погрози Портнова прокурору: Венедіктова пояснила, чому закрили справу

Погрози Портнова прокурору: Венедіктова пояснила, чому закрили справу
Андрій Портнов (на фото) погрожував прокурору Олександрові Божку

За словами Венедіктової, СБУ не знайшла підстав для оголошення підозри Портнову

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова заявила, що справу про погрози прокурору Олександрові Божку від Андрія Портнова закрили на підставі експертизи.

Про це вона розповіла в ефірі hromadske.

«(Служба безпеки України закрила провадження) на підставі експертизи… Там ситуація неоднозначна, ситуація складна», — заявила Венедіктова.

За її словами, СБУ не знайшла підстав для оголошення підозри Портнову.

Раніше Венедіктова підтвердила, що зустрічалась із колишнім заступником глави адміністрації Януковича Андрієм Портновим, бо він «медійно потужна людина». 

Вона також зазначила, що в багатьох питаннях має протилежну з Портновим позицію, зокрема, щодо його погроз на адресу  прокурора Божка. Однак Венедіктова не дала конкретної відповіді на запитання, якою має бути відповідальність Андрія Портнова за погрози представнику прокуратури.

«Ви знаєте, тут у питанні адекватності покарання треба виходити з того, на що ми вийдемо: злочин – не злочин, порушення професійної етики чи просто людської моралі», - вважає Венедіктова.

Нагадаємо, що Державне бюро розслідувань почало розслідування після погроз Андрія Портнова прокурору Олександру Божку. Невдоволення Портнова викликало те, що прокурор тривалий час відмовлявся закривати кримінальне провадження проти нього.

Рада прокурорів України розцінила повідомлення Портнова в Telegram як «загрози незалежності працівників органів прокуратури України».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: