Комітет конгресу США схвалив посилення санкцій проти Росії

Комітет конгресу США схвалив посилення санкцій проти Росії

Комітет з міжнародних справ прийняв законопроект «про стабільність і демократію в Україні», який передбачає надання допомоги Україні

Комітет палати представників конгресу США схвалив законопроект, що передбачає посилення санкцій проти Росії.
Комітет з міжнародних справ прийняв законопроект «про стабільність і демократію в Україні» (Stability and Democracy (STAND) for Ukraine Act), який передбачає надання допомоги Україні в проведенні демократичних перетворень. Про це повідомляється на сайті комітету.
Демократ Еліот Енгел і республіканець Адам Кизингер внесли цей законопроект на розгляд конгресменів в кінці квітня. Автори законопроекту пропонують суворо пов'язати повноваження американського президента в знятті санкцій проти Росії зі статусом Криму. Якщо документ схвалять, то глава США зможе скасувати заходи проти Москви тільки в двох випадках: після підтвердження «відновлення суверенітету України над Кримом» або якщо буде доведено, що «рішення по статусу півострова прийнято під міжнародним контролем і визнано демократично обраним українським урядом».
Однак в Держдепартаменті законопроект не підтримали - за словами представника держдепу Деніела Фріда, ідея формальної кодифікації санкцій зменшить гнучкість у використанні санкцій «для відновлення суверенітету України, у співпраці з ЄС».
Джерело: РИА Новости

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: