Конгрес США має намір збільшити військову допомогу Україні

Конгрес США має намір збільшити військову допомогу Україні

350 млн. доларів внесено у проект закону про Бюджет США на 2017 на потреби національної оборони

Конгрес США планує збільшити допомогу на політику безпеки України до 350 млн. доларів у 2017 році. Про це повідомляє Посольство України в США.

Ця сума внесена у проект закону про Бюджет США на 2017 на потреби національної оборони. В аналогічному документі на 2016 рік Україні виділялося 300 млн. доларів.

«Перелік видів допомоги розширений за рахунок включення в нього надання засобів та технічної підтримки для розробки цілісної системи моніторингу державного кордону України, а також допомоги у підготовці штабних офіцерів і вищого військового командування ЗСУ», - йдеться в повідомленні.

Законопроект повинен бути прийнятий Сенатом і Палатою представників у найближчі дні.

Як раніше повідомляло агентство, палата представників США (нижня палата Конгресу США) одностайно схвалила закон H.R. 5094 «Про підтримку стабільності і демократії в Україні», раніше підтриманий Комітетом у закордонних справах.

Співавторами документа виступили близько 40 конгресменів від Демократичної та Республіканської партій. Перед його підписанням президентом США ідентичний за змістом законопроект має бути підтриманий Сенатом. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: