Конституційна асамблея Венесуели приступила до роботи

Конституційна асамблея Венесуели приступила до роботи
Ніколас Мадуро

Опозиційні сили бойкотували голосування, яке вони назвали захопленням влади президентом Мадуро

У Венесуелі розпочала роботу Конституційна асамблея — новий орган влади, який має підготувати поправки до конституції країни.

Про це повідомляє газета The Guardian.

Раніше Генеральна прокуратура Венесуели направила в контрольний суд прохання припинити діяльність Конституційної асамблеї, обґрунтувавши це виявленими злочинами і порушеннями під час виборів у цей орган влади, що відбулися 30 липня.

Опозиційні сили бойкотували голосування, яке вони назвали захопленням влади президентом Ніколасом Мадуро. Натомість в уряді заявили, що Конституційна асамблея - єдиний спосіб для встановлення миру після місяців протестів в країні.

Напередодні голосування протестувальники, незважаючи на заборону на демонстрації, заблокували дороги в столиці країни Каракасі. В цілому за чотири місяці антиурядових заворушень у Венесуелі загинули близько 100 людей отримали поранення тисячі людей, сотні потрапили у в'язницю.

Раніше президент Венесуели Ніколас Мадуро підписав указ про скликання Конституційної асамблеї, що призвело до ще більшого загострення ситуації у країні. Установчі збори покликані реформувати державу.

Нагадаємо, у суботу застрелили кандидата в конституційну асамблею Венесуели Хосе Фелікса Пінеду у власному будинку в місті Сьюдад-Болівар.

У середині липня у Венесуелі вбили ще одного кандидата в члени конституційної асамблеї.

Як відомо, наприкінці червня президент Венесуели заявив про «спробу перевороту» у країні.

Починаючи з квітня у Венесуелі практично щодня відбуваються акції протесту проти нинішньої влади.

Президент Венесуели Ніколас Мадуро звинуватив опозицію у вбивствах мирних громадян за допомогою снайперів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: