Конституцію не можна міняти під конкретних осіб, – Порошенко

Конституцію не можна міняти під конкретних осіб, – Порошенко
Петро Порошенко

Не можна державний устрій змінювати на догоду поточній політичній кон’юнктурі, - президент

Конституцію України не можна змінювати на догоду поточній політичній кон’юнктурі. Про це сьогодні заявив президент Петро Порошенко під час виступу з нагоди Дня Конституції України біля пам’ятника Пилипу Орлику у Києві.

«Політична еліта України, на мою думку, достатньо нешанобливо ставиться і не дуже обережно поводиться з Конституцією, що й стало однією з причин тих криз і випробувань, які випали на долю нашої держави. Впевнений, що це має стати дуже серйозним уроком для нинішніх і майбутні політиків. Не можна політичну систему, форму правління, державний устрій змінювати на догоду поточній політичній кон’юнктурі. Не можна змінювати Конституцію під конкретних осіб — це Основний закон України», — наголосив він.

Президент наголосив, що докорінні зміни до Конституції «мають визріти, щоб не виглядати скоростиглими і кон’юнктурними».

«І ще дуже головне — перед нами має бути відкрита дорога на 300 голосів у Раді. Чітко дотримуватися процедур змін до Конституції. Їх встановив Основний закон, а ми маємо чітко їм слідувати», — підкреслив він.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: