Контрабанда наркотиків на українсько-польському кордоні за рік зросла більш ніж у 300 разів

Контрабанда наркотиків на українсько-польському кордоні за рік зросла більш ніж у 300 разів
Фото ukr.media

За рік виявлено 7,5 кг наркотичних речовин – у 313 разів більше, ніж минулого року, а також 2 кг психотропних речовин – у 31 раз більше

Від початку 2016 року на українсько-польському кордоні у 313 разів зросла контрабанда наркотиків у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Про це повідомив на прес-конференції начальник Львівського прикордонного загону Сергій Мельник, повідомляє zik.ua. 

За словами Мельника, на Волині частіше фіксують незаконне переміщення тютюнових виробів, на Львівщині – нелегальну міграцію. Найчастіше до ЄС незаконно хочуть потрапити громадяни пострадянських країн – Молдови, Грузії, Чеченської Республіки. Так, цього року за порушення державного кордону затримано 54 нелегальних мігранти. Польські прикордонники, у свою чергу, затримали 39. Також збільшилися випадки, коли знаходять літальні апарати – літаки АН-2, мотодельтаплани. Останній такий випадок зафіксували сьогодні вночі. Тому посилено охорону кордону і пунктів пропуску, говорить Сергій Мельник.

Поза межами пунктів пропуску прикордонники за сім місяців затримали 620 ящиків тютюнових виробів, у пунктах пропуску – близько 300. Також виявлено 145 одиниць зброї (ножі, газові балончики, травматична зброя), 120 боєприпасів – утричі більше, ніж минулого року. Крім того, за словами Сергія Мельника, виявлено 7,5 кг наркотичних речовин – у 313 разів більше, ніж минулого року, 2 кг психотропних речовин – у 31 раз більше. Також виявлено 1 кг тротилу. У дев’яти випадках у пунктах пропуску виявлена контрабанда понад 83 кг бурштину. У цілому контрабандних товарів виявлено на суму майже 5 млн грн, підсумував начальник Львівського прикордонного загону. Зазначимо, Львівський прикордонний загін охороняє ділянку державного кордону з Польщею у межах Волинської та Львівської областей, протяжністю 220 км. На кордоні є сім пунктів пропуску – два для залізничного сполучення, чотири автомобільних та один у Львівському аеропорту.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: