Координатор «Інформаційного спротиву»: РФ спише трагедію в Керчі на «криваву хунту»

Координатор «Інформаційного спротиву»: РФ спише трагедію в Керчі на «криваву хунту»

Аналітик вважає, що провокації Кремля, за традицією, будуть списані на «українські ДРГ» і «криваву хунту»

Координатор групи «Інформаційний спротив» Юрій Карін заявив, що Росія звинувачуватиме Україну в Керченській трагедії, де загинули 19 осіб.

Таку думку він висловив на своїй сторінці в Facebook.

«Всі ці провокації Кремля, за традицією, будуть списані на «українські ДРГ» і «криваву хунту». Про це вже «натякнув» під час візиту до Севастополя секретар Ради безпеки РФ М.Патрушев, заявивши, що наразі існує серйозна загроза дестабілізації ситуації в Криму в результаті агресивної політики української влади і членів радикально налаштованих проукраїнських організацій», - написав Карін.

Він додав, що Росія створює штучний привід для застосування російських військ для захоплення частини південно-східної території Херсонської області.

«Відстежуючи тенденції проведення російськими спецслужбами подібних акцій, помітно, що напередодні, через підконтрольні Кремлю ЗМІ починається кампанія з формування громадської думки про існуючу загрозу. І, власне, створення штучного приводу для застосування російських військ для захоплення частини південно-східної території Херсонської області», - заявив Карін.

Він також нагадав, що три місяці тому група «Інформаційний спротив» попереджала про наявну інформацію, що спецслужби Росії розглядають можливість проведення ряду провокацій на окупованій території АР Крим, в тому числі із здійсненням терористичних актів з масовими жертвами.

«Як свідчить ситуація на Донбасі, російські окупанти особливо досягли успіху в використанні важких озброєнь проти цивільного населення і ракет ППО проти цивільної авіації. Ці методи з масовими жертвами вже стали візитною карткою злочинної російської влади в збройній агресії проти України», - додав він.

Як відомо, прокуратура Автономної республіки Крим порушила кримінальне провадження за статтею теракт через події, що сталися у коледжі в окупованій Керчі.  Кількість жертв теракту в коледжі в Керчі зросла до 19 осіб.

Кількість постраждалих внаслідок стрілянини і вибуху в коледжі Керчі в окупованому Криму наразі становить 54 особи. 10 людей перебувають у важкому стані.

ЗМІ опублікували список постраждалих під час теракту в Керчі. Також оприлюднено відео з коледжу в момент стрілянини.

Сусідка Влада Рослякова, який влаштував теракт, розповіла, що в дитинстві він знущався над тваринами.

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до російського омбудсмена Тетяни Москалькової з проханням відвідати Керч, де стався теракт у коледжі, та надати допомогу сім’ям загиблих та поранених.

Раніше повідомлялося, що в середу, 17 жовтня, в окупованій Росією Керчі стався теракт у коледжі. У слідчому комітеті РФ заявили, що в їдальні Керченського коледжу спрацював невстановлений вибуховий пристрій, начинений металевими предметами. 

Також опубліковано фото підозрюваного з рушницею в руках, зроблене однією з камер відеоспостереження.

«Глава» окупованого Росією Криму Сергій Аксьонов заявив, що молодий чоловік, якого підозрюють у здійсненні теракту у коледжі, застрелився. «Це студент 4-го курсу цього ж навчального закладу. Тіло вбивці виявлено в бібліотеці на другому поверсі», - повідомив Аксьонов.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: