Кораблі ВМФ Китаю вперше в історії перебувають в столиці Великої Британії

Кораблі ВМФ Китаю вперше в історії перебувають в столиці Великої Британії

Два китайські фрегати і судно забезпечення пришвартувалися в Лондоні

26 оперативна група ВМФ КНР щодо забезпечення ескорту кораблів, у складі фрегатів із керованим ракетним озброєнням «Huanggang» і «Yangzhou», а також судна забезпечення «Gaoyouhu», у вівторок 3 жовтня прибула до Лондона і залишаться там до суботи, передає гонконгське видання The South China Morning Post.

Під час свого візиту китайські моряки проведуть низку заходів, включно із днем відкритих дверей для британців. Дане турне здійснюється оперативною групою після завершення проведення операції біля берегів Сомалі і Аденської протоки в серпні 2017 року.

За словами посла КНР до Великої Британії даний візит є небуденною подією у військовому співробітництві двох країн: «Флоти двох країн обміняються досвідом із широкого кола питань, починаючи із проведення антипіратських і до рятувальних операцій. На мою думку такі контакти допоможуть посилити довіру і співпрацю між вдома військово-морськими відомствами».

Фрегати Huanggang і Yangzhou Type 054A озброєні протикорабельними ракетами і можуть вражати цілі на відстані в 50 км. Так само вони можуть знищувати надводні і підводні кораблі за допомогою торпедних апаратів і реактивних систем залпового вогню. Ці кораблі ВМФ КНР уже побували в Бельгії, Нідерландах, Данії, що є частиною великого європейського турне, а в суботу 7 жовтня фрегати відправляться до Франції.

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: