Коронавірус може позбавити світову економіку понад $5 трлн, - Bloomberg

Коронавірус може позбавити світову економіку понад $5 трлн, - Bloomberg
Колаж: express.co.uk

Перед політиками наразі стоїть надзавдання не відкрити свої економіки занадто рано

Коронавірус може позбавити світову економіку більш ніж $5 трлн зростання протягом наступних двох років. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на оцінку банків Уолл-Стріт.

Видання пише, що навіть при безпрецедентному рівні монетарних і фіскальних стимулів валовий внутрішній продукт навряд чи повернеться до свого докризового тренду принаймні до 2022 року.

Разом з тим, економісти JPMorgan Chase & Co. оцінюють втрачений обсяг виробництва в 5,5 трлн або майже 8% ВВП до кінця наступного року. Витрати тільки для розвинених економік будуть аналогічні тим, які спостерігалися під час рецесій 2008-2009 і 1974-1975 років.

У понеділок, 6 квітня, канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила про те, що пандемія коронавірусу стала найсерйознішою кризою з моменту заснування Європейського Союзу.

Як відомо, МВФ готовий задіяти весь свій резервний фонд, щоб допомогти країнам подолати кризу.

Станом на ранок четверга, 9 квітня, у світі на коронавірус захворіли понад 1, 5 млн людей. З них 330 589 пацієнтів одужали, а 88 502 — померли.


Як повідомлялось, в Україні станом на ранок 9 квітня 1892 лабораторно підтверджені випадки Covid-19, з них 57 летальних, 45 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 224 нові випадки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: