Коронавірус «з'їв» ще $1 млрд з резервів України

Коронавірус «з'їв» ще $1 млрд з резервів України
Будівля НБУ
Ілюстративне фото

НБУ минулого тижня продовжив продавати валюту на міжбанку у підтримку гривні

Національний банк України з 16 по 20 березня продав на міжбанківському валютному ринку в підтримку гривні майже $1,09 млрд. Купівля за тиждень склала $50 млн. Таким чином, чистий продаж за цей період досяг майже $1,04 млрд, випливає з даних, оприлюднених регулятором.

НБУ нарощує продаж валюти вже третій тиждень поспіль. У перші два тижні березня він становив $307,2 млн і $981,6 млн відповідно. В цілому, з початку 2020 року об’єм покупки валюти перевищив $1,28 млрд, а продажу - $2,67 млрд. Чистий продаж майже за три місяці наблизилася до $1,4 млрд.

Центробанк активно поповнював резерви з початку року, але поширення коронавирусу і пов'язана з ним паніка різко змінила ситуацію у березні - гривня почала стрімко дешевшати, а НБУ - продавати валюту для згладжування надмірних курсових коливань.

Однак у п'ятницю, 20 березня, в НБУ заявили, що гривня зміцнилася вперше за останні кілька тижнів. Торги на міжбанку відкрилися на рівні близько 28 грн / $, а при закритті котирування впали до рівня близько 27,5 грн / $.

За останніми даними Нацбанку, міжнародні резерви України становлять близько $24 млрд, вони мають «надійну і диверсифіковану структуру».

У Нацбанку також зазначили, що «очікують позитивних новин, які вплинуть на збільшення міжнародних резервів найближчим часом». Зокрема, це нова програма фінансування МВФ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: