Корупційний скандал в Держслужбі праці. Стало відомо, на чому попався заступник голови

Корупційний скандал в Держслужбі праці. Стало відомо, на чому попався заступник голови
Фото lvivexpres.com

Перший заступник голови Держслужби праці Бардонов вимагав гроші від фірми колишнього помічника Ксенії Ляпіної, голови Державної регуляторної служби

«Главкому» стали відомі подробиці кримінальної справи, порушеної проти першого заступника голови Держслужби праці Михайла Бардонова, якого звинувачують у хабарі на 100 тис. гривень. Як з`ясувалося, чиновник вимагав гроші від фірми колишнього помічника Ксенії Ляпіної, голови Державної регуляторної служби України.

Бардонова затримали 16 липня на хабарі в 100 тис. гривень. Стільки ж він встиг отримати трьома тижнями раніше, коли ще не здогадувався про стеження. Відповідно до подробиць справи, загальну суму в 200 тис. гривень топ-чиновник вимагав у українсько-німецького підприємства «Товариство технічного нагляду «Діекс» з офісом у місті Дніпро.

Наприкінці березня 2016 року Головне Управління Державної служби з питань праці у Дніпропетровській області виявило низку порушень в ході позапланової перевірки компанії «Діекс». На цій підставі Держслужба заборонила фірмі здійснювати будь-яку діяльність. У середині травня перший заступник голови Держслужби праці запропонував зустріч представнику покараної компанії (ім`я не зазначене у судових матеріалах). Під час розмови Бардонов пообіцяв «вирішити питання», які виникли під час перевірки, в тому числі, «у судових інстанціях».

Згідно з державним реєстром юридичних осіб, основним бенефіціаром «Спільного українсько-німецького підприємства «Товариство технічного нагляду Діекс» є Вадим Гудошник. Людина з таким прізвищем з п’ятого по сьоме скликання Верховної Ради працювала помічником народного депутата Ксенії Ляпіної. Остання, як відомо, наразі очолює Державну регуляторну службу. Крім того, Гудошник наразі входить до складу комісії з апеляцій Національного агентства з акредитації України.

Як згодом повідомляли в СБУ та Генпрокуратурі, під час обшуків у помешканні чиновника вилучили 153 тисячі доларів, шість коштовних годинників та ювелірні вироби.

Детальніше читайте у статті «Главкому» «На чому заробляють українські чиновники. Подробиці корупційного скандалу в Держслужбі праці»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: