Країни «Вишеградської групи» закликали Європу гуртуватися

Країни «Вишеградської групи» закликали Європу гуртуватися

Сторони погодилися, що «Вишеградська група» нині є прикладом тісної і дієвої співпраці в рамках Євросоюзу

Міністри закордонних справ країн «Вишеградської групи» на своїй зустрічі в Будапешті закликали Європейський союз до згуртованості.

Як повідомляє Радіо Свобода, міністр закордонних справ Угорщини Пейтер Сійярто заявив, що Європа повинна об’єднувати сили перед викликами сьогодення, такими, як війна в Україні, міграційна криза, події в Туреччині, боротьба з міжнародним тероризмом.

Керівник словацької дипломатії Мірослав Лайчак застеріг від появи нових ліній розлому в Європі і закликав не допустити посилення євроскептицизму.

Міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський зазначив, що нинішня поведінка Росії саме і призводить до тріщин у системі безпеки Європи. Він наголосив на важливості проведення спільних військових навчань країн «Вишеградської четвірки», щоб така оборонна співпраця посилювала загальноєвропейську та регіональну безпеку.

Любомір Заоралек, міністр закордонних справ Чехії, виступив за ухвалення важливих рішень у світлі рішення Великої Британії про вихід із Євросоюзу, щоб подолати невпевненість громадян ЄС і відновити стабільність та єдність Європи.

Сторони погодилися, що «Вишеградська група» нині є прикладом тісної і дієвої співпраці в рамках Євросоюзу.

Міністри на нинішній зустрічі радилися щодо узгодження дій цієї організації після саміту голів урядів Польщі, Чехії, Словаччини та Угорщини, що відбувся у Варшаві минулої п’ятниці.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: