Кремль шукав зустрічі із Трампом під час виборів, - американські ЗМІ

Кремль шукав зустрічі із Трампом під час виборів, - американські ЗМІ
Зустріч Трампа і Путіна на саміті G20 у Гамбурзі у липні 2017 року

Американська преса отримала докази намагань влади РФ зустрітись із Трампом під час виборів

Заступник голови Центрального банку Росії Олександр Торшин в травні 2016 роки намагався влаштувати зустріч президента Росії Володимира Путіна з Дональдом Трампом, який на той момент був кандидатом в президенти США. Про це пише The New York Times з посиланням на знайомі з ситуацією джерела.

У Сенат США надійшла копія електронного листа, який Торшин направив представнику команди Трампа. У ньому сказано, що заступник голови ЦБ пропонує організувати вечерю для Путіна і Трампа.

За даними видання, в штабі Трампа від цієї ідеї відмовилися. Це сталося після того, як з пропозицією ознайомився зять Трампа Джаред Кушнер, який також був помічником передвиборного штабу кандидата в президенти США. Як пише газета, саме Кушнер розпорядився відмовитися від пропозиції Торшина.

«Хоча зустрічі ніколи не було, прохання Торшина є останнім прикладом того, як російський уряд активізував свої зусилля, щоб вплинути на кампанію Трампа в минулому році», - зазначила NYT.

Пропозиція організувати зустріч надійшло через кілька тижнів після того, як посередник від російського уряду повідомив раднику Трампа із зовнішньополітичних питань Джорджу Пападопулосу, що у Москви є компромат на кандидата від Демократичної партії Гілларі Клінтон.

Однак, як пише NYT, після цього Дональд Трамп-молодший зустрівся з «російським адвокатом зі зв'язками в Кремлі». Йдеться про Наталю Весельницьку.

Вона розповідала, що зустрічалася з сином Трампа, щоб передати йому інформацію про фінансування штабу Клінтон фондом Hermitage Capital. За словами юриста, цю інформацію вона передавала особисто генпрокурору Юрію Чайці. Трамп-молодший, за словами адвоката, даними не зацікавився.

NYT повідомляла, що зустріч Трампа з Весельницькою була організована на прохання співака і бізнесмена Еміна Агаларова публіцистом і PR-менеджером Робом Голдстоуном. Агаларов, за даними газети, отримав компрометуючу інформацію про Клінтон через свого батька, власника Crocus Group Араса Агаларова, у нього ж ці дані виявилися після зустрічі з «королівським прокурором».

Газета підкреслювала, що такої посади в Росії немає, тому, ймовірно, мова йде про посаду генпрокурора, яку на даний момент займає Юрій Чайка. Пізніше Генпрокуратура відкинула свою причетність до зустрічі сина президента США з Весельницькою.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: