Кримські пенсіонери просять Путіна, щоб зробив так, як було при Україні

Кримські пенсіонери просять Путіна, щоб зробив так, як було при Україні
В жодному нормативно-правовому акті РФ досі немає категорії «діти війни»

В Україні, на відміну від РФ, «діти війни» мають низку пільг

Пенсіонери в окупованому Криму, які підпадають під категорію «діти війни», залишились без пільг.

В жодному нормативно-правовому акті РФ досі немає категорії «діти війни».  У зв'язку з цим громадські організації, які опікуються інтересами літніх людей, звертаються до окупаційної влади з проханням зробити так, як було в Україні. «Хочеться сподіватися на те, що Законодавчі Збори Севастополя і Уряд міста звернуть належну увагу на дітей війни і на їх громадську організацію. І на федеральному рівні буде розглянуто і прийнято Закон про статус дітей війни. А поки нехай хоча б найважливіші сподівання і проблеми ветеранів знайдуть відгук у душах чиновників, керівників і службовців тих закладів, куди доводиться дітям війни звертатися за допомогою», - бідкається голова Севастопольської регіонального відділення організації «Діти війни» академік Олександр Супрунович.

Як відомо, в Україні «діти війни» мають право на безплатний проїзд усіма видами міського пасажирського транспорту; на 25-відсоткову знижку плати за користування комунальними послугами у межах середніх норм споживання.

Крім того, право на переважне залишення на роботі при скороченні чисельності або штату працівників; використання чергової відпустки в зручний для них час; одержання додаткової відпустки без збереження заробітної плати терміном до двох тижнів на рік; виплата допомоги з тимчасової непрацездатності в розмірі 100% середньої заробітної плати незалежно від стажу роботи; першочергове відведення земельних ділянок для індивідуального житлового будівництва, садівництва та городництва.

«Діти війни», які є інвалідами, мають право на стаціонарну медичну допомогу в госпіталях ветеранів війни та у військово-медичних госпіталях.

«Вони не просять собі фантастичних благ, внуки і діти переможців у Великій Вітчизняній війні живуть зараз на пенсію в 8-10 тисяч рублів куди більш скромно, ніж онуки і діти тих, кого вони перемогли. Але хоча б належні за законом пільги потрібно дати російським ветеранам в повному обсязі», - не може змиритись з російською дійсністю голова Севастопольської регіонального відділення організації «Діти війни» Супрунович.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: