Криза навколо Катару: у США підозрюють, що не обійшлося без російських хакерів

Криза навколо Катару: у США підозрюють, що не обійшлося без російських хакерів

Мета Росії полягає в тому, щоб викликати розкол між США та союзниками, саме тому до цієї справи можуть бути причетні російські хакери, - CNN

Слідчі зі США вважають, що саме російські хакери зламали сервери інформаційного агентства Катару, розмістивши там фейкову інформацію, що й призвело до кризи в регіоні.

Про це повідомляє видання CNN з посиланням на слова американських високопосадовців, близьких до розслідування цієї справи.

Зазначається, що нещодавно ФБР направило власних слідчих до Дохи, аби допомогти у розслідуванні ймовірного інциденту з кібератаками на інформагентство. В результаті слідчі зібрали дані, які вказують на те, що саме російські хакери здійснили перший злам системи, що відбувся два тижні тому.

Зокрема, 23 травня на сайті агентства QNA з'явилася заява еміра Катару Таміма бін Хамад Аль Тані, в якій він зауважив, що відносини Катару з Ізраїлем є «хорошими» а також висловив сумнів стосовно того, що президент США Дональд Трамп затримається на своїй посаді. Саме ці заяви виявилися фейковими, та, ймовірно, з'явилися на сайті через кібератаки. 

Співрозмовники видання зауважують, що мета Росії полягає в тому, щоб викликати розкол між США та союзниками, саме тому до цієї справи можуть бути причетні російські хакери.  

Нагадаємо, Саудівська Аравія, Єгипет, Об'єднані Арабські Емірати і Бахрейн розірвали дипломатичні зв'язки з Катаром.

Країни також оголосили про закриття транспортних зв'язків з Катаром і дали катарським гостям і жителям міст два тижні, щоб виїхати.

Пізніше до них приєдналися Лівія та Ємен.

Ісламська Республіка Мавританія офіційно оголосила про розрив дипломатичних відносин з Катаром, ставши дев’ятою країною, яка прийняла таке рішення.

Причиною таких заходів стало звинувачення влади Катару у підтримці терористичної діяльності, в тому числі «Аль-Каїди» та «Ісламської держави».

Катар заперечує звинувачення щодо підтримки терористичних груп, та заявляє, що блокада сусідніх держав базується на безпідставних твердженнях.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: