Кучма визначився, коли востаннє візьме участь в переговорах у Мінську, та назвав наступника

Кучма визначився, коли востаннє візьме участь в переговорах у Мінську, та назвав наступника
Леонід Кучма

Своїм наступником Леонід Кучма називає дипломата Руслана Демченка.

Представник України у Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кучма востаннє візьме участь у засіданні групи 2 жовтня.

Про це повідомила речниця Кучми Дарка Оліфер.

«Леонід Кучма візьме участь у засіданні ТКГ у Мінську, що відбудеться 2 жовтня. А щодо наступних засідань — усі подальші кадрові рішення з цього питання є прерогативою президента України», — сказала вона.

За словами Оліфер, Кучма не має писати заяву на звільнення, оскільки працював у групі на громадських засадах. Також вона пояснила, що влітку цього року колишньому президенту виповнилося 80 років і саме цей вік він вважає «критичним», коли оголошував про свою відставку з посади представника України у ТКГ.

Своїм наступником Леонід Кучма називає радника президента Петра Порошенка, дипломата Руслана Демченка.

Раніше 28 вересня Леонід Кучма заявив, що піде з посади представника України у Тристоронній контактній групі з врегулювання конфлікту на Донбасі, коли досягне критичного віку. Він додав, що працює представником України в ТКГ на громадських засадах понад чотирьох років. 

Другий президент України підкреслив, що остаточно для себе вирішив це питання. «Колись треба мені зупинитися... Коли я досягну критичного віку, я повинен прийняти таке рішення. Коли я приїжджаю додому, я дві доби відходжу від цих зустрічей, а там перед кожною зустріччю обов'язково пігулку заспокійливу під язик... Там занадто важкі розмови», - заявив Кучма.

 

При цьому він підкреслив, що хотів би, щоб критики Мінського процесу зрозуміли, що цьому процесу немає альтернативи.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: