Курди отримали запрошення на конгрес народів Сирії, який просуває Росія

Курди отримали запрошення на конгрес народів Сирії, який просуває Росія

Місцем проведення конгресу народів Сирії може стати російська база Хмеймім

РФ запросила представників курдських організацій, котрі контролюють північний-схід країни, на конгрес усіх національностей. Дану інформацію підтвердив представник курдів в Сирії у коментарі для інформаційного агентства Reuters.

Метою даного конгресу, за словами російських переговірників, є пошук компромісного рішення для політичного врегулювання конфлікту в Сирії.

За словами Бадрана Джия Курда, який виступає в ролі радника курдських органів самоврядування на території Сирії, на даний момент вони вивчають запрошення, яке зробив Кремль. Окрім того на сьогодні сирійські курди позитивно дивляться на питання проведення подібного конгресу. Формальне запрошення, як повідомив Бадран Джия Курд, було отримано в вересні 2017 року під час зустрічі із представниками РФ на півночі Сирії.

Також стало відомо із слів російського дипломата Олександра Лаврєньтєва про те, що місцем проведення такого конгресу представників сирійських народів може стати російська військова база Хмеймім. Раніше місцем подібних переговорів і консультацій, де мова в тому числі мала йти про розробку і ухвалення нової конституції Сирії, називали російське місто Сочі. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: