Лауреат кінофестивалю в Карлових Варах віддала свою грошову нагороду батькам Сенцова

Лауреат кінофестивалю в Карлових Варах віддала свою грошову нагороду батькам Сенцова
Єлизавета Стішова
Фото: facebook.com\Elizaveta Stishova

Єлизавета Стішова відмовилась від грошової нагороди на фестивалі у Карлових Варах

Російська режисерка Єлизавета Стішова на закритті міжнародного кінофестивалю в Карлових Варах виступила на підтримку ув’язнених Кирила Серебренникова і Олега Сенцова.

Про це повідомляє російське видання «Московський комсомолець».

На церемонії закриття Стішова вирішила передати виграну грошову премію в розмірі 15 тис. євро батькам колег, позбавлених волі. Стішову нагородили за фільм «Сулейман гора» в секції «На Схід від Заходу».

Нагадаємо, в документальній секції перемогли «Свідки Путіна» (Латвія-Швейцарія-Чехія) — картина Віталія Манського.

Також на фестивалі були представлені проекти українських документальних стрічок «Панорама» режисера і автора сценарію Юрія Шилова, «Історія зимового саду» Семена Мозгового і стрічка «Додому» кримськотатарського режисера Нарімана Алієва.

Нагадаємо, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова повернулася з Росії до Києва, так і не відвідавши утримуваних у російських в'язницях українців.

Раніше Геращенко озвучила список громадян Росії, які засуджені в Україні за підготовку терактів чи участь у військових діях, і яких пропонують обміняти на українських політв'язнів.

14 травня Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування в колонії в Лабитнангі, вимагаючи звільнення українських політв’язнів у Росії. Після численних акцій на підтримку Сенцова в Кремлі заявили, що громадський резонанс не вплине на процедуру обміну українця на росіян.

У серпні 2015 року Олег Сенцов і Олександр Кольченко були визнані винними у справі про створення терористичного співтовариства, вчиненні та плануванні терактів на території анексованого Криму. Сенцов отримав 20 років колонії суворого режиму, Кольченко – 10 років колонії. Обидва засуджених свою провину заперечують. Правозахисники визнали їх політв’язнями.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: