Лавров заявив, що Росія не збирається просити Захід скасувати санкції

Він підкреслив, що Росія «творчо ставиться» до питання санкцій

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що його країна не буде ставити питання про скасування санкцій Заходу, введених після вторгнення в Україну, і продовжить «реалізовувати свої зовнішньополітичні завдання». Про це Лавров сказав сьогодні в ході виступу в Держдумі, повідомляє УНІАН.

«Ми більше не будемо чекати, поки нас кудись запросять. Ми будемо реалізовувати свої зовнішньополітичні завдання у співпраці з тими, хто готовий з нами працювати на основі повної рівноправності і взаємної вигоди», - сказав Лавров.

Він підкреслив, що Росія «творчо ставиться» до питання санкцій. «Ми не бігаємо і не намагаємося умовляти наших європейських і американських партнерів знімати з нас санкції. Я маю на увазі санкції, які носять економічний, секторальний характер, фінансові санкції. Ми переконані, що це негідно Російської федерації. Ті, хто ці санкції вводив, нехай самі вирішують, як бути з створеним ними «глухим кутом» у відносинах», - вважає він.

За словами Лаврова, в РФ чують від «європейських колег постійні заклинання, що санкції будуть зняті, як тільки будуть виконані Мінські угоди, причому вони виходять з того, що тільки Росія повинна їх виконувати». «Це було придумано нашими європейськими колегами в прагненні знайти хоч якийсь компроміс між тими, хто взагалі виступав проти подальших санкцій, і тими, хто наполягав на тому, щоб санкції ніколи не знімати, і навіть після врегулювання української кризи залишити їх у зв'язку з тим , що Росія погано себе поводить на міжнародній арені», - сказав Лавров.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: