Лещенко надасть свої пояснення щодо квартири Нацагентству із запобігання корупції

Лещенко надасть свої пояснення щодо квартири Нацагентству із запобігання корупції

Лещенко заявив, що НАБУ у своєму висновку щодо законності купівлі його квартири переплутало правовідносини, тому він надасть свої пояснення до НАЗК

Народний депутат Сергій Лещенко заявив, що НАБУ у своєму висновку щодо законності купівлі його квартири переплутало правовідносини – кредит, позика і подарунок, тому нардеп готує щодо цього своє пояснення для Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК). Про це він заявив на брифінгу у понеділок.

«Я вдячний НАБУ за оперативну перевірку. Щодо суперечливих моментів – крапку в них поставить НАЗК та суд... Це питання спочатку буде вивчено НАЗК, потім судом. НАБУ, коли робило свій висновок, переплутало різні правовідносини, такі як позика, кредит та подарунок. Я готую на цю тему детальне пояснення для НАЗК, сподіваюсь, його відповідь буде так само оперативною», – сказав він.

Також нардеп повідомив, що за ним ведеться стеження.

Як повідомляв «Главком», керівник НАБУ Артем Ситник назвав чотири джерела отримання Лещенком 7 млн 550 тисяч гривень для купівлі квартири.

За словами Ситника, джерела походження цих коштів було перевірено, у них не виявлено порушень.

Як раніше повідомлялось, у Національному аникорупційному бюро виявили низку порушень, допущених Сергієм Лещенком під час купівлі квартири.

Нагадаємо, глава САП Назар Холодницький доручив НАБУ перевірити законність придбання нардепом від БПП Сергієм Лещенком елітної квартири. Правління партії «ДемАльянс», у свою чергу, відсторонило нардепа Сергія Лещенка від роботи в керівних органах партії на час проведення перевірки НАБУ і НАЗК щодо купівлі ним житла за 7,5 млн грн. Лещенко вирішив скласти з себе повноваження члена правління «ДемАльянсу» і попросив НАБУ і НАЗК його перевірити.

Сергій Лещенко купив квартиру в новобудові в центрі Києва загальною площею 192 кв. м, про що свідчить довідка з держреєстру майнових прав на нерухоме майно. За поточними цінами на нерухомість у цьому районі, вартість такої квартири становить близько 7,5 млн грн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: