Лещенко переконує, що рішення ВС за позовом Іванющенка є його перемогою

Лещенко переконує, що рішення ВС за позовом Іванющенка є його перемогою
Сергій Лещенко

Днями суд ухвалив рішення на мою користь, - нардеп

Рішення Верховного суду України за позовом Юрія Іванющенка до народного депутата Сергія Лещенка, яким було скасовано рішення апеляційного суду та відправлено справу на повторний розгляд, є поразкою Іванющенка та перемогою нардепа, а заяви юридичної команди Іванющенка з цього приводу не відповідають дійсності. Про це заявив в своєму блозі сам Сергій Лещенко. 

«Замість цього я пішов до Верховного Суду, який днями ухвалив рішення на мою користь. Він частково задовольнив касаційну скаргу, скасував ганебне рішення апеляційного суду, а справу відправили на новий розгляд в суд, який порушив закон», - написав він. 

Нардеп нагадав, що після його заяв про те, що Іванющенко нібито був «смотрящим» Януковича за державними підприємствами та про перевірку  його слідством на причетність до підвозу «тітушок», юристи Іванющенко подали на нього до суду з вимогою спростування цих заяв. При цьому, за словами Лещенка, був застосований «юридичний трюк» з додаванням до списку відповідачів Верховної Ради, щоб справа обов’язково потрапила до Печерського райсуду

«У зв'язку з цими обставинами я заявив відвід печерській судді, однак остання мені відмовила. Щоправда, за результатами розгляду по суті вона також відмовила самому Іванющенку – через безпідставність позову навіть лояльна суддя не змогла нічого викрутити в інтересах постійного «клієнта». Не допоміг навіть трюк Іванющенка з експертизою, яка для потреб його позову визнала слово «смотрящий» таким, що належить до тюремного жаргону – а, відповідно, оскільки Іванющенко так і не потрапив за грати (от що значить вчасно втекти з України!), то і «смотрящим» його не можна називати», - розповів депутат.

Проте апеляційним судом було прийняте протилежне рішення, яке й оскаржувалося депутатом у Верховному суді.

«Найбільш цікавим аргументом в апеляції стало те, що Іванющенко не є публічною особою, а такий собі пересічний громадянин та чесна людина, про яку навіть згадувати не можна - а фраза «просто золотые горы», це фактичне твердження, яке можна перевірити на правдивість!Через це абсурдне рішення апеляції мене навіть включили до реєстру «боржників» через те, що я не спростував інформацію щодо Іванющенка та не покрив його судові видатки", - заявив нардеп.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: