«Левада-центр» у Росії можуть оголосити «іноземним агентом»

«Левада-центр» у Росії можуть оголосити «іноземним агентом»

Російський рух «Антимайдан» стверджує, що «Левада-центр» отримує гранти з США

Прокремлівський російський рух «Антимайдан» звернувся до міністра юстиції РФ Олександра Коновалова з вимогою провести перевірку за фактом отримання соціологічним центром «Левада-центр» іноземних грантів.

Про це повідомляють «Грани.ру» з посиланням на заяву руху.

«Левада-центр», згідно з даними урядового сайту США... про державні закупівлі, продовжує проводити дослідження по лінії Міністерства оборони США за замовленням Вісконсинського університету», – йдеться в доносі.

Вісконсінський університет, заявляють в «Антимайдані», виступає «посередником між Пентагоном і «Левада-центром».

«На замовлення американських військових співробітники цієї російської соціологічної служби здійснювали збір інформації у Москві і регіонах», – стверджують в русі.

Таким чином, підсумовують автори доносу, «Левада-центр» приховує, що є «іноземним агентом».

В обґрунтування своїх висновків вони посилаються на фінансові звіти урядових фондів США. Як стверджується, з 2012 року Левада-центр отримав з цих фондів понад 120 тисяч доларів.

Директор центру Лев Гудков, нагадали в «Антимайдані», неодноразово заявляв, що його організація самостійно заробляє кошти на дослідження і ні від кого не залежить. У цьому зв'язку «Антимайдан» звинуватив соціолога у брехні.

«Якщо, на думку Гудкова, це (збір інформації для Пентагону – ред.) не агентурна діяльність, то що тоді можна вважати такою?!» – заявили антимайданівці.

Між тим «Московський комсомолець» зазначив, що «Антимайдан» звернувся до Коновалова після того, як «Левада-центр» 6 липня опублікував результати дослідження про сприйняття громадянами країни Болотної справи, в рамках якого відбувається переслідування опозиціонерів.

Згідно з даними соціологів, 54 відсотки респондентів вважають, що цю справу сфабрикували з метою залякати опозиційно налаштовану громадськість.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: