Кремлівські соціологи встановили: більшість росіян вірять у велич своєї країни

Кремлівські соціологи встановили: більшість росіян вірять у велич своєї країни
korrespondent.net

Дві третини росіян вірять, що живуть у дуже впливовій державі

Росіяни високо оцінюють позиції Росії на світовій арені: частка тих, хто вважає, що вплив країни значний, сьогодні становить 75%. Такі результати опитування оприлюднив Всеросійський центр вивчення громадської думки (ВЦВГД, ВЦИОМ – рос.).

Соціологи відзначають, що ця цифра трохи знизилася після пікових значень 2014 року - 82% (отриманих після приєднання Криму), проте як і раніше, істотно перевищує показник 2008 року (58%).

Крім того, кожен четвертий опитаний (26% - історичний максимум) вважає, що Росія вже сьогодні належить до числа великих держав. Про досягнення даного статусу в найближчому майбутньому говорять 49%, сумніваються в тому, що це можливо, втричі менше – 18.

Керівник проектів Управління моніторингових і електоральних досліджень ВЦВГД Михайло Мамонов вважає, що дані опитування свідчать про збереження впливу «кримського і сирійського ефекту» на оцінки росіянами значення країни на міжнародній арені.

 «Але ситуація - неоднозначна. При тому, що громадською думкою Росія все частіше визнається великою державою (з такою точкою зору згоден вже кожен четвертий респондент) і безперечно домінує думка про гарні перспективи в частині відстоювання на міжнародній арені своїх національних інтересів, критичність в оцінці ефективності зовнішньополітичної активності держави посилюється», - зазначив він.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: