Лікарі розповіли про стан поліцейських після зухвалого нападу у Дніпрі

Лікарі розповіли про стан поліцейських після зухвалого нападу у Дніпрі

У Дніпрі четверо поліцейських отримали численні осколкові поранення від вибуху гранати

Поліцейських, які зазнали тяжких поранень під час затримання у ніч проти 5 листопада грабіжників у Дніпрі, прооперували: одному лікарі зшивали пошкоджений шлунково-кишковий тракт, іншому ампутували частину ноги.

Зокрема, у міській лікарні нині перебуває 23-річний оперативник Гамід Росулзаде з численними осколковими пораненнями. Він був у групі правоохоронців, які в ніч з суботи на неділю приїхали за викликом, на затримання квартирних злодіїв. «Домушники», яких заскочили на гарячому, тікаючи, почали відстрілюватися, пролунали кілька вибухів.

«Зараз вже стало зрозуміло – це була граната. Стався вибух. Напевно, це була світлошумова граната, і мене відкинуло, слідчого відкинуло. Відбувались постріли у наш бік, після чого потрапили всі на вулицю. Там неможливо було передбачити, ніхто не очікував – на вулиці відбувся ще один вибух», – розповів поранений.

Його 44-річному колезі вибухом сильно пошкодило кишково-шлунковий тракт. Лікарі кілька годин зшивали його по частинах. Ніні він у тяжкому стані у реанімації.

«Осколкове поранення гомілки з суттєвим дефектом кості й потраплянням одного з осколків у черевну порожнину, з ураженням тонкої кишки», – розповіла заступник головного лікаря міської лікарні №6 Олена Курбан.

Ще одному поліцейському Сергієві Глушану вибухом відірвало ступню. Він ще й досі не оговтався від шоку.

«Ампутація верхньої треті гомілки. Вчасно, правильно накладений джгут. Це його врятувало від кровотечі. Зараз його стан стабільний, більше до середнього ступеня тяжкості», – зазначає головний лікар Дніпропетровської обласної лікарні ім. Мечникова Сергій Риженко.

Осколкових поранень зазнали ще двоє правоохоронців. Один із них – у стані середньої тяжкості, інший від госпіталізації відмовився. 

Нагадаємо, у Дніпрі четверо поліцейських отримали численні осколкові поранення від вибуху гранати, патрульний поліцейський отримав дотичне поранення руки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: