Лікування раку крові в Україні віднині сплачуватиме держава

В Україні вперше на 100% будуть забезпечені лікуванням хворі на рак крові
Лікування раку крові в Україні віднині сплачуватиме держава
Фото: shutterstock.com

Цього року держава уперше за всі роки зможе повністю покрити потребу у лікуванні для хворих на хронічний мієлолейкоз. Це стало можливим завдяки ефективності проведення закупівель міжнародними організаціями — повідомляє прес-служба МОЗ.

Як повідомляють у міністерстві, ПРООН вдалося закупити Іматиніб – головний препарат для лікування хронічних мієлолейкозів – по наднизькій ціні. Економія бюджетних коштів склала 11 млн грн, на які організація вже провела дозакупівлі ліків. Обсяги закупівель дозволять забезпечити необхідним препаратом близько 1100 людей.

В.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун зазначила:  «Здорова конкуренція на торгах і авторитет міжнародних організацій дають змогу закуповувати препарати за найвигіднішими цінами. І головне тут не економія в грошах, а можливість забезпечити лікуванням більшу кількість пацієнтів». 

Доктор додала, що рак крові – «не єдине захворювання, для лікування якого вдалось закупити додаткові обсяги ліків. Завдяки заощадженням, можна буде пролікувати більше пацієнтів, хворих на мукополісахаридоз, хворобу Гоше, легеневу гіпертензію. Це тільки ті програми, за якими вже закуплено додаткові ліки. Ще ряд програм чекає на затвердження обсягів додаткових закупівель. Міністерство буде й надалі докладати зусиль, аби якнайбільше пацієнтів отримали необхідні препарати».

Тим часом Іван Зеленський, директор Благодійного Фонду «Крапля крові», наголошує на тому,  

що через відсутність єдиного реєстру пацієнтів не всіх хворих враховано під час прорахунку потреби.

Він висловив сподівання на найскоріше повноцінне впровадження електронної системи E-health, адже вона дозволить створити повноцінний облік пацієнтів та точніше вирахувати потребу в препараті.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: