«Логіка терористів». Найєм розкрив план БПП і «Народного фронту»

«Логіка терористів». Найєм розкрив план БПП і «Народного фронту»

Мітингувальники планують «домагатися виконання наших вимог стільки, скільки буде потрібно», - нардеп

Лідери Блоку Петра Порошенка та «Народного фронту» хочуть зіштовхнути лобами тих, хто за Велику політичну реформу і тих, хто за медичну реформу. Таку думку у себе на сторінці у Facebook висловив народний депутат Мустафа Найєм.

«У переважній більшості ті, хто зараз стоять на вулиці і вимагають політичних реформ є прихильниками Ulana Suprun і медичної реформи. Я особисто за ці закони агітував, віддам свій голос і зроблю все від мене залежне, щоб вони були прийняті», - зазначив він.

«Те, що коаліція намагалася продати суспільству - цинічно і нечесно. Вони знали, що ми прийдемо під стіни парламенту ще два місяці тому. Президент обіцяв внести закон про антикорупційне суді ще в минулому грудні. А недоторканність обіцяють скасувати вже двадцять років. Сьогодні всі ці закони лежать в парламенті. Для їх розгляду необхідно всього кілька годин. Але вони свідомо доводять ситуацію до протистояння», - зауважив нардеп.

Найєм також підкреслив, що мітингувальники планують залишатися і будуть «домагатися виконання наших вимог стільки, скільки буде потрібно».

Як відомо, сьогодні опозиційні сили вивели під стіни Верховної Ради кілька тисяч людей. Драйвером цього процесу є Михайло Саакашвілі та його «Рух нових сил». Але участь в акції беруть також «Самопоміч», «Громадянська позиція», «Свобода», «Національний корпус», «Громадський контроль», «Демальянс», Автомайдан, громадські організації «Чесно», «Реанімаційний пакет реформ» та інші.

Організатори та учасники заходу вимагають від парламенту скасувати депутатську недоторканність, змінити виборче законодавство, зробивши партійні списки відкритими, а також створити антикорупційний суд.

У поліції наголосили, що посилені заходи безпеки, які у вівторок запроваджені в урядовому кварталі, зокрема під стінами Верховної Ради, викликані подіями 31 серпня 2015 року, коли від гранати загинули нацгвардійці. 

Водночас у СБУ заявляють про попередження збройної провокації, яка готувалася під час мітингу 17 жовтня під Верховною Радою у Києві. За інформацією СБУ, двоє колишніх активістів «Революційних правих сил» намагалися купити два автомати АК-47 і три гранатомети, щоб застосувати їх на мітингу, але силовики заблокували спробу купівлі зброї..

Читайте статтю «Главкома» Дата Ікс - 17 жовтня. Що відбувається за кулісами завтрашнього протесту

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: