Луценко обіцяє відкрити за заявою Януковича справу про «держпереворот»

Луценко обіцяє відкрити за заявою Януковича справу про «держпереворот»
Генеральний прокурор Юрій Луценко

Юрій Луценко дасть розпорядження своєму першому заступнику Дмитру Сторожуку зробити всі необхідні дії для реєстрації цієї справи та подальшого розслідування

Генеральний прокурор Юрій Луценко запевняє, що за заявою екс-президента Віктора Януковича про здійснення державного перевороту в Україні буде відкрито кримінальне провадження і буде ухвалено обґрунтоване законом рішення. Про це він заявив сьогодні журналістам.

«Ми її, звісно, розглянемо. Зареєструємо згідно з чинним законодавством кримінальне провадження про державний переворот, передамо у відповідний підрозділ Генпрокуратури, вивчимо і ухвалимо законом обґрунтоване рішення. Більше того, я зроблю все, щоб це відбувалося без мого контролю», - сказав Луценко.

При цьому він наголосив, що дасть розпорядження своєму першому заступнику Дмитру Сторожуку, якого немає в списку осіб, зазначених Януковичем, «зробити всі необхідні дії для реєстрації цієї справи та подальшого розслідування».

Сьогодні, 6 липня, захист Януковича подав до суду заяву про вихід екс-президента з процесу у справі про держзраду. Суд ухвалив рішення про призначення Януковичу безплатного адвоката із Регіонального центру надання безоплатної правової допомоги.

Також Янукович подав до Генпрокуратури заяву про «державний переворот». Заява подана 20 червня 2017 року за підписом екс-президента.

«Йдеться про умисні, чітко організовані дії, спрямовані на шкоду державі Україна, які полягають у насильницькому захоплені влади. Саме ці дії призвели, згідно із заявою і на глибоке переконання сторони захисту і Януковича,  до негативних подій у Криму і втрати територіальної цілісності і наслідком цих дій стали події на Донбасі», - сказав адвокат Януковича Віталій Сердюк.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: