Луценко побоюється, що Добкін може втекти за кордон

Луценко побоюється, що Добкін може втекти за кордон

Засідання регламентного комітету щодо нардепа Добкіна 

Фото: Лариса Сарган 

Генпрокурор наголосив, що якщо справа дійде до суду, то прокуратура обов'язково запропонує Добкіну внести заставу як альтернативу тримання під вартою

Генпрокурор Юрій Луцкенкко під час засідання регламентного комітету Ради заявив, що нардеп Михайло Добкін має можливість виїхати за кордон.

«З урахуванням електронної декларації пана Добкіна, він може переховуватися від слідства за кордоном», - додав Луценко.

Також він наголосив, що якщо справа дійде до суду, то прокуратура обов'язково запропонує Добкіну внести заставу як альтернативу тримання під вартою. 

Генеральна прокуратура наполягає, що Добкін на посаді мера вступив у злочинну змову зі службовими особами та керівниками кооперативів «Житлобуд-1» та «Авантаж» в Харкові.

 «Ми наполягаємо, що пан Добкін вступив у злочинну змову з метою вигоди», - сказав Лууценко.

Крім того Луценко сазав, що ГПУ перевірить, хто поселився у будинки, які збудували ці кооперативи на виділених ділянках землі міською радою Харкова.

«Це соціальне житло могли отримати посадові особи», - пояснив Луценко.

Як відомо, 12 липня Регламентний комітет Верховної Ради розглядає подання ГПУ щодо народного депутата від Опозиційного блоку Михайла Добкіна, після чого питання буде винесене на загальне голосування в парламенті.

В діях Добкіна вбачаються ознаки умисної змови групи осіб для зловживання службовим становищем та сприяння шахрайству з метою заволодіння 78 га земельних ділянок у Харкові нормативною вартістю понад 220 млн грн.

Добкін заявив, що підтримує зняття недоторканності з себе, оскільки готовий захищати свої інтереси в суді і доводити безпідставність звинувачень. 

Читайте також статтю: Михайло Добкін: Луценко – дуже мстива людина. Всі, хто перетинався з ним - або сидять, або звільнені, або люстровані, або в бігах

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: