Луценко пообіцяв, що винних у вибуху «Молота» на Рівненському полігоні притягнуть до відповідальності

Луценко пообіцяв, що винних у вибуху «Молота» на Рівненському полігоні притягнуть до відповідальності

Генпрокурор повідомив, що слідством висувалось декілька версій вибуху міномета в липні

Генеральний прокурор Юрій Луценко прогнозує притягнення до відповідальності винних у порушенні нормативів з техніки безпеки при проведенні бойових навчань на Рівненському полігоні, де загинули військовослужбовці.

Про це він заявив 27 вересня на засіданні Комітету ВР з питань національної безпеки і оборони.

«Очевидно, що слідство вивчить надані нами на минулому тижні документи, і будуть притягнуті до відповідальності ті, хто всупереч нормативам не забезпечив техніку безпеки при бойових стрільбах на Рівненському полігоні. Це вже очевидно, грубе порушення усіх правил безпеки», - сказав керівник ГПУ.

За даними експертизи, зазначив Луценко, буде надана також оцінка технічній конструкції мінометів.

Луценко повідомив, що слідством висувалось декілька версій, у тому числі людський фактор, неякісні боєприпаси, незадовільний технічний стан міномета.

У ході відпрацювання слідчих версій за фактом розриву міномета на полігоні попередньо з’ясовано, що інтервал між мінометами складав 5-8 метрів замість 20-40. Також не було забезпечено безпеку особового складу.

Крім того, слідчими експериментом підтверджено факт подвійного заряджання міномета, що також стало можливим внаслідок неналежної роботи.

Луценко також наголосив, що комплексна експертиза за фактом інциденту ще триває.

Нагадаємо, Генеральний прокурор Юрій Луценко запропонував комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони звернутися до Міністерства оборони і держконцерну «Укроборонпром» щодо проведення ревізії мінометів «Молот».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: