Луценко призначить нового главу департаменту ГПУ щодо дотримання прав людини

Луценко призначить нового главу департаменту ГПУ щодо дотримання прав людини

Керівником департаменту стане відомий правозахисник

Генеральний прокурор Юрій Луценко за пропозицією Уповноваженої ВР з прав людини Валерії Лутковської змінить главу департаменту ГПУ щодо дотримання прав людини в місцях позбавлення волі. Про це генпрокурор заявив під час спілкування з пресою після перевірки ізолятора СБУ.
«Разом із пані омбудсменом ми прийняли рішення за її пропозицією про зміну керівника департаменту ГПУ, який стежитиме за правами людини в місцях позбавлення волі. В’ячеслав Свірець - досить відомий правозахисник, який найближчим часом обійме цю посаду. Сьогодні він вже приїхав до Києва, оформляє документи. Думаю, що це різко змінить саму атмосферу, впевнений, що тут нагляд має здійснювати людина поза системою ГПУ, молода людина», - розповів Луценко, якого цитує прес-секретар Лариса Сарган на своїй сторінці у Facebook.
«Перше завдання, яке ми йому поставимо, - це виведення системи медичної допомоги в тюрмах, у СІЗО, таборах з-під департаменту виконання покарань. Це має бути цивільна служба, яка буде по-іншому ставитися до ув'язнених», - зазначив Луценко.
Також він розповів, чим займеться Свірець після призначення.
«Зараз ми разом із Валерією Володимирівною вирушаємо до офісу омбудсмена, де мені вручать перелік з 15-ти осіб, які, на думку адвокатів та омбудсмена, утримуються в СІЗО з великими проблемами здоров'я або нерозумними термінами тримання, які іноді перевищують навіть 10 років. Пан Свірець першим своїм дорученням після оформлення на посаду отримає розгляд цих клопотань, відповідно, адвокати утримуваних можуть заявити в суді, а прокуратура, якщо знайде можливість, підтримає можливі зміни запобіжного заходу», - додав глава ГПУ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: