Луценко розкритикував несанкціоновані мітинги в Одесі

Луценко розкритикував несанкціоновані мітинги в Одесі

Мітинг повинен бути цивілізованим, зазначив генпрокурор

Генеральний прокурор України Юрій Луценко розкритикував несанкціоновані мітинги в Одесі. Зокрема, мова йде про так званий «Антитрухановський майдан» на Думській площі. Про це, глава відомства заявив на своїй прес-конференції в Одесі, 22 вересня, повідомляють Коментарі з посиланням на «Одесскую жизнь».
«Кожна людина має право публічно висловлювати свою думку. Це право дано йому Конституцією України. Якщо це мітинг, то він повинен бути цивілізованим», - заявив генпрокурор.
Крім того, Луценко також прокоментував недавню появу на Думській площі намету нардепа Віктора Кривенка, яку намагалися встановити під виглядом виїзної приймальні народного депутата.
«Я не противник наметів. Але за законом, приймальня повинна бути там, де вказано місце її реєстрації на сайті Верховної Ради. Все інше - бутафорія», - зазначив Луценко.
За словами генпрокурора, депутатський намет не має ніякого юридичного значення.
«Треба ставити цілі, які ти можеш досягти, а не просто платити по 100 гривень в день для того, щоб твоя акція перетворилася в бомжатник», - сказав Луценко.
За словами лідера РДБ Марка Гордієнка, позиція генпрокурора сьогодні повністю збігається з думкою одеських патріотичних організацій, які протягом кількох років активно працюють в місті.
«Не треба влаштовувати в місті бомжатник, дестабілізувати обстановку, прикриваючись патріотичними гаслами. Я радий, що сьогодні генеральний прокурор дотримується цієї ж позиції: протест має право бути, але в рамках здорового глузду», - прокоментував Гордієнко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: