Луценко вимагає арешту Добкіна

Луценко вимагає арешту Добкіна
Генпрокурор Юрій Луценко

Луценко наголосив: слідство вважає, що в діях екс-голови Харківської міської ради Добкіна вбачаються ознаки сприяння в шахрайстві та розкраданні комунальної власності в особливо великих розмірах

Нардеп Михайло Добкін звинувачується у тому, що він за попередньою змовою, діючи умисно, зловживаючи службовим становищем на користь двох житлово-будівельних кооперативів, сприяв у заволодінні 77,8 га земельних ділянок Харкова, завдавши збитки бюджету на понад 226 млн грн.

Про це на засіданні регламентного комітету ВР у середу заявив генеральний прокурор Юрій Луценко.

«Головним слідчим управлінням ГПУ з 8 листопада 2014 року здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо факту вчинення посадовими особами Харківської міськради  розкрадання (земельних ділянок - ред.), створення злочинної організації, зловживання службовим становищем. Справа здійснюється виключно на підставі здобутих документів. На підставі цього аналізу ми вважаємо, що Добкін Михайло Маркович, діючи умисно за попередньою змовою з групою осіб, зловживаючи своїм службовим становищем в інтересах третіх осіб, що спричинило тяжкі наслідки, вчинив кримінальне правопорушення передбачено ч 2 ст. 28, ч 2 ст. 364 Кримінального кодексу України  - зловживання. Крім того, Добкін М.М., діючи умисно повторно в інтересах голів житлово-будівельних кооперативів, сприяв цим особам у реалізації злочинного умислу щодо заволодіння земельними ділянками на території міста Харкова шляхом обману, тобто вчинив шахрайство», - сказав Луценко.

За його словами, у рамках розгляду цієї справи було виділено два основні епізоди, які зводяться до аналізу документів надання земельних ділянок житлово-будівельних кооперативам «Авантаж» і «Житлобуд-1» площею 77, 8 га.

«Незаконно відчужені земельні ділянки на території міста Харкова для цих двох ЖБК загальною площею становлять 77, 8 га. Загальна сума збитків по оціночній вартості - понад 226 млн грн», - додав генпрокурор.

Луценко наголосив: слідство вважає, що в діях екс-голови Харківської міської ради Добкіна вбачаються ознаки сприяння в шахрайстві та розкраданні комунальної власності в особливо великих розмірах.

Добкін впевнений, що Рада зніме з нього недоторканність.

Читайте також статтю: Михайло Добкін: Луценко – дуже мстива людина. Всі, хто перетинався з ним - або сидять, або звільнені, або люстровані, або в бігах

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: