Луценко: Я завжди казав, що Янукович боягуз

Луценко: Я завжди казав, що Янукович боягуз
Екс-президент-утікач Віктор Янукович

Луценко прокоментував заяву Януковича про вихід із судового процесу

Генеральний прокурор України Юрій Луценко вважає, що заява екс-президента Віктора Януковича про вихід із судового процесу у справі про держзраду не завадить суду. Про це він сказав сьогодні на брифінгу.

«Вчинок колишнього президента України Віктора Януковича не був несподіванкою для мене. Я завжди стверджував, що він боягуз, я завжди знав, що рано чи пізно він злякається і втече навіть віртуально із зали суду, бо життя кримінальника, яким по суті є Янукович, - це вічна втеча від відповідальності. Щоправда, ми думали, що зробить він це дещо пізніше, хоча би спробує продемонструвати так званих 200 свідків у справі, як вони нам грозилися, або хоч якісь матеріали, якими вони мали намір захищатися», - сказав Луценко.

Він додав, що таке рішення Януковича не завадить суду. «В Україні існує усталена практика виділення будь-якій особі державного захисника. Саме по цій процедурі пішов сьогодні суд, з чим я і вітаю його. Як ви знаєте, як тільки звернення суду надійде до адресата, правова допомога виконується негайно, не більше одного дня, і державний адвокат...буде наданий громадянину Януковичу. Суд буде відбуватися далі», - сказав генпрокурор. 

Як повідомлялося, сьогодні, 6 липня, захист Януковича подав до суду заяву про вихід екс-президента з процесу у справі про держзраду. Суд ухвалив рішення про призначення Януковичу безплатного адвоката із Регіонального центру надання безоплатної правової допомоги.

Також Янукович подав до Генпрокуратури заяву про «державний переворот». Заява подана 20 червня 2017 року за підписом екс-президента.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: