Лукашенко про російську авіабазу у Білорусі: Вона нам тут не потрібна

Лукашенко про російську авіабазу у Білорусі: Вона нам тут не потрібна
Олександр Лукашенко

Лукашенко вважає доцільною передачу Росією Білорусі військових літаків замість будівництва авіабази

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що не вважає за доцільне створювати військову базу РФ у Бобруйську. Про це він заявив на зустрічі з представниками громадськості та журналістами, передає ТАСС.

«Навіщо з військової точки зору ця база? Не потрібна вона тут. Ця база і літаки, які вони (РФ. – Ред.) хочуть тут посадити, – це демонстрація», – сказав він.

Лукашенко наголосив, що вважає доцільною передачу Росією Білорусі військових літаків замість будівництва авіабази.

Повідомляється, що у вересні 2015 року президент Росії Володимир Путін доручив міноборони за участю МЗС провести переговори з білоруською стороною і за їх підсумками підписати проект угоди між двома країнами про створення на території Білорусі російської авіаційної бази. «У нас чудові пілоти, у нас відмінна школа. Ви знаєте, що ми воюємо не гірше на військових літаках. Ви нам дайте 20 літаків – ми ж єдина група», – заявив він.

За словами Лукашенка, у нього немає побоювань, що Росія може окупувати Білорусь. «Ніякої війни не буде, однак ми будемо захищати свою країну і незалежність», – додав він.

Як раніше повідомлялося, президент Білорусі Лукашенко звинуватив Росію в порушенні міжнародних договорів у зв'язку з рішенням про встановлення прикордонної зони. У МЗС РФ у відповідь на це заявили, що створення прикордонних зон із Білоруссю некоректно порівнювати з порушенням міжнародних зобов'язань.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: