Лукашенко заявив про «єдиний фронт» з Москвою

Лукашенко заявив про «єдиний фронт» з Москвою

Володимир Путін і Олександр Лукашенко

Олександр Лукашенко вважає, що білорусам і росіянам потрібно триматися разом

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про міцні союзницькі відносини між Мінськом і РФ.

Про це він розповів на прес-конференції для ЗМІ, передає «БелаПАН».

За словами білоруського президента, міцні союзницькі відносини Білорусі й Росії «незмінно проявляються й на міжнародній арені, де ми стикаємося з новими загрозами і викликами».

«Сьогодні світ трясе від міжусобиць, тероризму, воєнних конфліктів. Не раз, обговорюючи ці питання з президентом Росії, ми демонстрували в їхній оцінці цілковиту згоду. Та й узагалі, розбіжностей щодо міжнародного порядку денного у двох держав немає», – сказав Лукашенко.

Він наголосив, що Білорусь та Росія виступають єдиним фронтом, коли йдеться про ключові питання міжнародної політики.

«У цей непростий час білорусам і росіянам потрібно триматися разом, бути сильними, вміти змусити рахуватися з собою, спільно відстоювати наші інтереси», – сказав Лукашенко.

Також він згадав Україну: «У нас є ні з чим не зрівнянна цінність – мир і злагода в домі. Всіма силами ми зобов'язані берегти це надбання, щоб за спокійне життя людей не довелося платити кров'ю, як це відбувається в багатьох місцях. На жаль, і в близькій та рідній нам Україні».

Нагадаємо, на засіданні третього комітету Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Націй, який фокусується на тематиці прав людини, було підтримано резолюцію про порушення прав людини в Криму російською окупаційною владою, розгляд якої ініціювала Україна.

Проти проекту резолюції ООН проголосували представники 23 країн, ще 76 утрималися.

Серед тих, хто висловився проти, були Ангола, Вірменія, Білорусь, Болівія, Бурунді, Камбоджа, Китай, Куба, Коморські острови, КНДР, Казахстан, Індія, Іран, РФ, Нікарагуа, Сербія, ПАР, Судан, Сирія, Узбекистан, Венесуела, Еритрея, Зімбабве.

У Лукашенка пояснили своє голосування в ООН тим, що права людини не мають відношення до територіальної цілісності України.

У зв'язку з цим глава Меджлісу Рефат Чубаров заявив, що Мінськ не може і далі залишатися місцем проведення зустрічей і переговорів зі всього спектру питань, пов'язаних з агресією Росії проти України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: