Лутковська відвідала в СІЗО полоненого російського диверсанта (фото)

Лутковська відвідала в СІЗО полоненого російського диверсанта (фото)
Валерія Лутковська зустрілася в СІЗО з Віктором Агєєвим

У Старобільському СІЗО Лутковська поспілкувалась із громадянином РФ Віктором Агєєвим

Сьогодні, 6 жовтня, відбувся моніторинговий візит Уповноваженого з прав людини Валерії Лутковської до Луганської області.

Омбудсмен відвідала КПВВ «Станиця Луганська» і підрозділи, розташовані в районі смт Станиця Луганська зі складу сил і засобів оперативно-тактичного угрупування «Луганськ», повідомляє прес-служба Уповноваженого з прав людини.

Крім того, Лутковська відвідала Старобільський слідчий ізолятор з метою перевірки інформації, що надійшла до Уповноваженого від утримуваних там осіб про порушення їхніх прав, зокрема ненадання їм належної медичної допомоги.

Під час візиту до Старобільського СІЗО Лутковська особисто зустрілась і поспілкувалась із громадянином РФ Віктором Агєєвим, який наразі там утримується.

Як повідомлялося, наприкінці вересня 2017 року Валерія Лутковська ще раз нагадала російському омбудсмену про готовність продовжити практику спільних моніторингових візитів і запропонувала відвідати пенітенціарні установи України з метою моніторингу дотримання прав громадян РФ, які перебувають в них, зокрема і Віктора Агєєва, а також здійснити спільний візит до місць несвободи РФ, щоб зустрітися з громадянами України, зокрема Олегом Сенцовим, Олександром Кольченком, Романом Сущенком, Миколою Карпюком, Станіславом Клихом, Павлом Грибом та іншими.

Нагадаємо, 22 липня у Старобільську сталася зустріч російського військовослужбовця Віктора Агєєва, затриманого на Донбасі, з його матір'ю.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: