Маккейн поскаржився на дуже погані відносини з міністром оборони

Маккейн поскаржився на дуже погані відносини з міністром оборони
Сенатор Джон Маккейн

Маккейн заявив, що його відносини із нинішнім міністром оборони США гірші, ніж були з міністром періоду Обами

У вівторок, 17 жовтня, очільник Комітету Сенату з питань збройних сил впливовий сенатор Джон Маккейн поскаржився на те, як нинішній уряд сприймає його комітет.

Так, за його словами, представники адміністрації Дональда Трампа бачать в профільному комітеті Сенату виключно орган для схвалення власних ініціатив. Тому, як наслідок, сенатор Маккейн не збирається відмовлятися від функцій контролю і нагляду, якими наділений Комітет із питань збройних сил, повідомляє видання Defense News.

Відповідно до заяви Джона Маккейна, йому було комфортніше працювати із міністром оборони часів Обами Ештоном Картером (2015-2017), ніж із Джеймсом Меттісом чи Гербертом Макмастером, яких сенатор від штату Аризона знає довгі роки.

Дана заява є показовою оскільки в останній рік правління адміністрації Барака Обами протиріччя між профільним комітетом Сенату і Пентагоном були особливо гострі щодо питань закупівлі нових озброєнь, реформи сектору безпеки і оборонного бюджету на 2017 рік.

При цьому, за словами Маккейна, ситуація із відносинами із Меттісом почала мінятися в останній час в кращий бік. Не в останню чергу через те, що Міноборони США провело брифінг перед сенаторами стосовно стратегії в Афганістані і протидії Ісламській державі. Без цього керівник Комітету Сенату із питань збройних сил погрожував Білому дому припинити процес погодження призначенців на ключові посади в Міністерстві оборони. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: