Макрон обрав посередника для спілкування з пресою

Макрон обрав посередника для спілкування з пресою

Брюно Роже-Петі отримав посаду радника і офіційного прес-секретаря президента

Президент Франції Еммануель Макрон назвав ім’я свого прес-секретаря. Ним став 54-річний журналіст і колумніст Брюно Роже-Петі. З моменту свого обрання на пост президента Макрон вважав за краще спілкуватися з пресою безпосередньо, але після літніх канікул змінив стратегію.

Про це повідомляє RFI з посиланням на AFP.

Брюно Роже-Петі отримав посаду радника і офіційного прес-секретаря президента. Про це у вівторок оголосили в Єлисейському палаці. Роже-Петі візьме на себе публічні виступи Єлисейського палацу і буде використовувати для цього всі засоби, в тому числі президентський аккаунт в Twitter. До команди, що відповідає за комунікації Єлисейського палацу, Брюно Роже-Петі приєднається вже 1 вересня.

Брюно Роже-Петі – колишній журналіст France Télévisions, був автором сайту l’Obs, а опісля – економічного журналу Challenges. У вівторок вранці, коли про призначення Роже-Петі повідомив RTL, журналіст уже видалив особистий акаунт в Twitter, всі свої повідомлення та коментарі. Роже-Петі був єдиним журналістом, якого Еммануель Макрон запросив на святкування перемоги в першому турі президентських виборів в ресторан La Rotonde.

Офіційно посада прес-секретаря президента була зайнята тільки на початку президентства Ніколя Саркозі. З Франсуа Олландом співпрацював журналіст Клод Серійон, але в якості радника з комунікацій. Під час передвиборної кампанії прес-секретарем Макрона була журналістка Лоранс Хаїм.

Появи журналіста в Єлисейському палаці викликало критику в Twitter через зв’язки між медіа і світом політики. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: