Макрон сформував новий французький уряд

Макрон сформував новий французький уряд

Президент Франції Еммануель Макрон представив новий уряд, де було замінено міністрів, які пішли у відставку через корупційний скандал навколо партії MoDem

Президент Франції Еммануель Макрон представив у середу, 21 червня, оновлений уряд на чолі з прем'єром Едуаром Філіпом. У ньому деякі вакантні посади обійняли маловідомі в політиці люди.

Так, міністром оборони Франції була призначена Флоранс Парлі, яка раніше відповідала за бюджетні питання в міністерстві економіки Франції на початку 2000-х, а останніми роками обіймала посаду топ-менеджерки у французькій національній залізничній компанії SNCF.

Суддя конституційного суду Франції Ніколь Белюбе була призначена президентом на посаду міністра юстиції. А міністерство з питань європейських справ очолила Наталі Луазо, директор престижної Національної школи адміністрації Франції (ENA), у якій навчалися багато представників політичної еліти Франції, включно з Макроном.

Крім того, Жак Мезар, який раніше очолював міністерство агропромислової політики, став міністром територіального планування. А аграрним відомством керуватиме колишній соціаліст Стефан Травер, йдеться на сайті уряду Франції.

Решта міністрів зберегли свої посади. У новому кабінеті налічується 28 міністрів, половина з них жінки.

Нагадаємо, зранку у середу міністр юстиції Франції Франсуа Байру оголосив про відставку. Причиною цього кроку стало розслідування щодо партії MoDem, головою якої є Байру і яка перебуває у союзі з «Республікою на марші!» президента Макрона. Партійців MoDem підозрюють у нецільовому використанні коштів, які виділяє Європарламент, - мовляв, вони спрямовувалися на оплату роботи помічників депутатів, які працювали у Франції.

У цей же день стало відомо про відставку міністра з питань європейських справ Маріель де Сарнез, яка також представляє MoDem. Напередодні, 20 червня, колишній євродепутат Сільві Гулар, яку Макрон призначив міністром оборони у своєму уряді, заявила, що не братиме участі в подальшій роботі кабінету. У цей же день уряд Франції пішов у технічну відставку, що традиційно відбувається після парламентських виборів в країні.

У новому уряді Франції – 30 посадовців. Як і в попередньому складі, збережено гендерну рівність.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: