Макрон замість привітань нагадав Путіну про Україну

Макрон замість привітань нагадав Путіну про Україну
Еммануель Макрон

Президент Франції під час телефонних переговорів не привітав Путіна з перемогою на виборах

Президент Франції Еммануель Макрон провів телефонні переговори з новообраним президентом Росії Володимиром Путіним, повідомляє прес-служба Єлисейського палацу.

Лідери обговорили ситуацію в Україні, справу Скрипаля і Сирію. У повідомленні не згадується про те, що Макрон привітав свого співрозмовника з перемогою на виборах, хоча таке згадування (у разі вітальних заяв) є стандартною практикою для комюніке прес-служб державних органів.

Макрон від імені Франції побажав російському народу політичної, демократичної, економічної і соціальної модернізації країни, а також закликав налагодити конструктивний спільний діалог між Францією, Росією та Європою, зазначається на сайті президента Франції.

«Президент Республіки нагадав, що Франція, як і раніше твердо прихильна повному відновленню суверенітету і територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів і ефективному виконанню мінських угод», - йдеться в повідомленні.

Також Макрон закликав РФ пролити світло з інцидентом в Солсбері і твердо контролювати будь-які хімічні програми, а також висловив стурбованість ситуацією у Східній Гуті.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що згідно з даними ЦВК Росії, за підсумками обробки 99% протоколів, Володимир Путін набирає 76,65%.

Євросоюз не визнає проведення Росією президентських виборів на території окупованого Кримського півострова.

Читайте також статтю: Кримське прокляття. Чому світові лідери не вітають Путіна

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: