ЄС не визнає «вибори Путіна» в окупованому Криму

ЄС не визнає «вибори Путіна» в окупованому Криму

Як зазначається, спостерігачі від Бюро демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ, не здійснювали жодного моніторингу на анексованих територіях

Євросоюз не визнає проведення Росією президентських виборів на території Кримського півострова.

Про це йдеться у поширеній у понеділок заяві Європейської служби зовнішньої діяльності.

«Євросоюз не визнає анексію Криму і Севастополя Російською Федерацією і тому не визнає проведення виборів на Кримському півострові», - наголосили в ЄС.

Як зазначається, спостерігачі від Бюро демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ, включаючи представників від країн-членів ЄС, не здійснювали жодного моніторингу на нелегально анексованих територіях.

«ЄС залишається непорушним у підтримці територіальної цілісності та суверенітету України», - запевнили у Європейській службі зовнішньої діяльності.

При цьому Євросоюз, беручи до уваги попередні оцінки міжнародно визнаної спостережної місії ОБСЄ, наголосив, що президентські вибори в РФ пройшли під повним правовим і політичним контролем та триваючим тиском на опонентів.

Спостережна місія ОБСЄ також зафіксувала обмеження свободи зібрань, об’єднань та висловлювань, а також у процесі реєстрації кандидатів. Це обмежувало їхню політичну діяльність.

«Ми очікуємо, що Росія виправить ці порушення і недоліки, які не відповідають зобов’язанням РФ перед ОБСЄ та іншим міжнародним зобов’язанням», - підкреслили в ЄС.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що згідно з даними ЦВК Росії, за підсумками обробки 99% протоколів, Володимир Путін набирає 76,65%.

12 березня Європейський cоюз відзначив, що не визнає нелегальної анексії Росією АР Крим, а також проведення напередодні так званих виборів «губернатора» Севастополя.

19 березня стало відомо, що Франція та Норвегія не визнають вибори президента Росії в анексованому Криму. Словаччина також не визнає вибори президента РФ в окупованому Криму. 

Пізніше новий голова МЗС Німеччини Гайко Маас назвав вибори президента Росії в окупованому Криму неприйнятними

Президент України Петро Порошенко заявив, що вибори у Росії були сфальсифіковані та закликав ввести нові санкції проти Росії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: