Макрон зустрівся з прем’єром Лівану у Парижі

Макрон зустрівся з прем’єром Лівану у Парижі

Саад Харірі та Еммануель Макрон у Парижі

Харірі після зустрічі з Макроном повідомив, що має намір найближчими днями повернутися до Лівану

Президент Франції Еммануель Макрон 18 листопада 2017 року зустрівся в Парижі з прем'єр-міністром Лівану Саадом Харірі, який на початку листопада оголосив про свою відставку.

Як пояснив Макрон, запрошення Харірі до Парижа - спроба знайти вихід із політичної кризи, яка виникла навколо Лівану після несподіваної заяви про відставку глави ліванського уряду, повідомляє DW.

Харірі після зустрічі з Макроном повідомив, що має намір найближчими днями повернутися до Лівану та особисто обговорити своє політичне майбутнє з президентом Мішелем Ауном.

«Ви знаєте, що я оголосив про відставку. У Лівані ми про це поговоримо», - зазначив Харірі. Він уточнив, що планує в середу взяти участь в урочистостях у Бейруті до річниці незалежності Лівану.

Зазначено також, що Харірі подякував Макрону за запрошення до Парижа. За його словами, французький президент «продемонстрував вірну дружбу» і він це ніколи не забуде.

Як додав Харірі, зусилля Макрона демонструють тісний зв'язок Франції з Ліваном та зацікавленість у стабільності в країні.

Нагадаємо, у суботу  зниклий прем'єр Лівану прибув до Парижа.

Харірі покинув Ліван 3 листопада і на наступний день, перебуваючи в Саудівській Аравії, оголосив про вихід у відставку. Політик, який сповідує іслам суннітського толку, пояснив, що побоюється за своє життя через погрози проіранського шиїтського угруповання «Хізбалла». При цьому Харірі поклав на Тегеран і «Хізбалла» відповідальність за спроби контролювати держави близькосхідного регіону. Ліванський президент Мішель Аун заявив, що не прийме відставку до тих пір, поки прем'єр не повернеться в країну.

З моменту заяви Харірі в ЗМІ та політиками було озвучено багато припущень щодо того, що Харірі можуть утримувати в Саудівській Аравії проти його волі. Харірі спростував ці спекуляції у телевізійному інтерв'ю власному телеканалу 12 листопада.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: