Зниклий прем'єр Лівану прибув до Парижа

Зниклий прем'єр Лівану прибув до Парижа
Саад Харірі

Глава ліванського уряду Саад Харірі, який раніше оголосив про вихід у відставку, зустрінеться з президентом Франції

Прем'єр-міністр Лівану Саад Харірі прибув до Парижа. Про це повідомили в суботу, 18 листопада, відразу кілька агентств з посиланням на джерела з оточення глави ліванського уряду.

У свою чергу ліванське телебачення показало кадри з кортежем прем'єра, який виїжджає з аеропорту, а також з прибуттям Харірі і його дружини в тимчасову резиденцію. Як довго вони залишаться в Парижі, невідомо. Повідомляється, що Саад Харірі планує зустрітися з президентом Франції Еммануелем Макроном.

Харірі покинув Ліван 3 листопада і на наступний день, перебуваючи в Саудівській Аравії, оголосив про вихід у відставку. Політик, який сповідує іслам суннітського толку, пояснив, що побоюється за своє життя через погрози проіранського шиїтського угруповання «Хізбалла». При цьому Харірі поклав на Тегеран і «Хізбалла» відповідальність за спроби контролювати держави близькосхідного регіону. Ліванський президент Мішель Аун заявив, що не прийме відставку до тих пір, поки прем'єр не повернеться в країну.

З моменту заяви Харірі в ЗМІ та політиками було озвучено багато припущень щодо того, що Харірі можуть утримувати в Саудівській Аравії проти його волі. Харірі спростував ці спекуляції у телевізійному інтерв'ю власному телеканалу 12 листопада.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: