Макрон зустрівся з Путіним у Санкт-Петербурзі

Макрон зустрівся з Путіним у Санкт-Петербурзі

Президент Франції прибув до Росії разом із дружиною

Президент Франції Еммануель Макрон у четвер, 24 травня, разом з дружиною прибув з візитом до Росії. У рамках Петербурзького міжнародного економічного форуму 2018 вони приймуть участь як почесні гості.

До початку форуму лідери Франції та Росії зустрілися для переговорів щодо Сирії, Ірану та України. Російсько-французькі переговори проходили в Костянтинівському палаці Санкт-Петербурга.

Путін та Макрон мають обговорити багато питань, але найголовнішою наразі залишається тема виходу США з ядерної угоди після того, як президент Дональд Трамп відізвав свій підпис з договору і той став менш ефективним.  Хоча багато в чому Путін і Макрон не погоджуються, але обидва згодні з необхідністю зберегти договір про співпрацю з Іраном.

Крім того, президенти обговорять можливості співпраці між Росією та Францією.

Перед початком зустрічі Путін заявив: «Ми використаємо цю можливість для того, щоб обговорити двосторонні російсько-французькі відносини. Звичайно, поговоримо про ключові міжнародні питання, у вирішенні яких зацікавлені як Франція, так і Росія».

Макрон у свою чергу зазначив, що у Франції та Росії тісні зв’язки у сфері міжнародної політики, і якщо вони навчаться діяти разом, то «зможуть знаходити рішення у будь-яких питаннях, наприклад щодо України, Близького Сходу, Сирії або Ірану».

Нагадаємо, 10 травня в Аахені президент України Петро Порошенко провів зустріч з канцлером Німеччини Ангелою Меркель та президентом Франції Еммануелем Макроном. Зокрема, Порошенко заявив, що українська сторона занепокоєна будівництвом «Північного потоку 2» і піднімає це питання на переговорах.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: