Масова зачистка незручних мерів перед виборами? Після Полтави, Ужгорода, Чернівців справа дійшла до Черкас

Масова зачистка незручних мерів перед виборами? Після Полтави, Ужгорода, Чернівців справа дійшла до Черкас
Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко

Правоохоронці виявили, що крім маминого «Лексуса», мер Черкас користується дорогим «Мерседесом» брата

За останній тиждень прокуратура Черкаської області оголосила дві підозри міському голові Черкас Анатолію Бондаренку - за перешкоджання роботі депутатів і  зловживанні владою. При цьому у роботі слідства знаходяться інші епізоди, які намагаються пов’язати із незаконним збагаченням та приховуванням незадекларованого майна градоначальником Черкас.

«Під час оголошення підозри (4 жовтня - «Главком») пан мер відмовився вийти з «Мерседеса», який оформлений на його брата. Так що маю відчуття, що це не остання підозра цьому службовцю», -  написав у «Фейсбуці» генпрокурор Юрій Луценко.

В Єдиному державному реєстрі судових рішень 8 жовтня оприлюднено ряд ухвал Соснівського районного суду Черкас, які підтверджують наміри Луценка. За інформацією Управління захисту економіки в Черкаській області, мер Анатолій Бондаренко фактично користується автомобілем Mersedes-Benz S500, 2010 року випуску, який відсутній в електронній декларації посадовця. Елітна машина зареєстрована за рідним братом мера Миколою Бондаренком, що може свідчити про мету градоначальника Черкас приховати автомобіль від подальшого декларування, припускають правоохоронці.  

За відомостями реєстру МВС, Mersedes-Benz S500 з об’ємом двигуна 5461 куб. см зареєстровано на Миколу Бондаренка 14 квітня 2018 року.

У коментарі місцевому ЗМІ очільник Черкас Анатолій Бондаренко пояснив, що не має службового авто, тому користується послугами таксі або позичає машини в рідних.

Як повідомляв раніше «Главком», раніше міському голові Анатолію Бондаренку висунули претензію в тому, що він їздить на маминому «Лексусі» з липня 2016 року. Проте в е-декларації міського голови за 2016 і 2017 роки цей транспортний засіб не внесено.

Правоохоронці іще закидають приховування факту наявності швейцарського годинника Zenith, який йому подарували місцеві депутати. Наголошується, що у серпні 2016 року Анатолій Бондаренко з нагоди дня народження отримав цінний подарунок у вигляді годинника Zenith від групи депутатів, які склались коштами в сумі $1 тис. кожний. Цю річ чиновник також не вніс до жодної своєї електронної декларації.

4 жовтня Черкаською місцевою прокуратурою повідомлено про підозру міському голові Черкас у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 351 (перешкоджання діяльності народного депутата України та депутата місцевої ради) Кримінального кодексу України. 

8 жовтня прокуратура Черкащини оголосила нову підозру Бондаренку - йдеться про частину 2 статті 364 Кримінального кодексу (зловживання владою, тобто умисне, з метою одержання будь-якої неправомірної вигоди для юридичної особи, використання службовою особою влади всупереч інтересам служби, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом громадським інтересам).

Нагадаємо, що найсвіжіша «мерська епопея», яка розвивається паралельно з подіями в Черкасах, – підозра меру Ужгорода Богдану Андріїву, якого звинувачують в розтраті 6,5 млн грн під час реконструкції пам'ятки архітектури «Совине гніздо».  Також у вересні депутати висловили недовіру меру Полтави Олександру Мамаю та переклали його обов’язки на новообраного секретаря міськради Олександра Шамоту, якого пов’язують  з одіозним парламентарем Сергієм Капліним.

У підвішеному стані знаходяться й Чернівці. Ще в серпні депутати Чернівецької міськради відсторонили від виконання обов'язків мера Чернівців Олексія Каспрука. До призначення наступних виборів містом керує секретар міської ради Василь Продан – чоловік народного депутата від Блоку Порошенка Оксани Продан.

Також читайте публікацію «Главкома», «Полтавська битва. Банкова зачищає «ненадійні» регіони»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: